A+ A A-

Xρήσεις των BPOs

Πραγματογνωμοσύνη
Το Δικαστήριο μπορεί να διορίσει έναν ή περισσότερους Πραγματογνώμονες, αν κρίνει πως πρόκειται για ζητήματα που απαιτούν για να γίνουν αντιληπτά ειδικές γνώσεις επιστήμης ή τέχνης. Οι πραγματογνώμονες βοηθούν το δικαστήριο με τη γνωμοδότησή τους στα ζητήματα που έθεσε. Σε κάθε δικαστήριο τηρείται κατάλογος πραγματογνωμόνων.

Διορισμός Τεχνικού Συμβούλου
Όταν γίνεται ανάκριση για κακούργημα, εκείνος που ενεργεί την ανάκριση και διορίζει πραγματογνώμονες γνωστοποιεί συγχρόνως το διορισμό στον κατηγορούμενο, στον πολιτικώς ενάγοντα και στον αστικώς υπεύθυνο σύμφωνα με το άρθρο 192. Αυτοί, μέσα σε προθεσμία που ορίζεται από εκείνον που ενεργεί την ανάκριση, μπορούν να διορίσουν με δικές τους δαπάνες Τεχνικό Σύμβουλο, που επιλέγεται μεταξύ όσων έχουν την ικανότητα να διοριστούν σύμφωνα με το νόμο πραγματογνώμονες στη συγκεκριμένη περίπτωση. Εκείνοι που έκαναν το διορισμό οφείλουν να ειδοποιήσουν εγγράφως αυτόν που διέταξε την πραγματογνωμοσύνη για το διορισμό του τεχνικού συμβούλου. Η διεξαγωγή της πραγματογνωμοσύνης δεν εμποδίζεται από τη μη εμπρόθεσμη άσκηση του παραπάνω δικαιώματος. Πέραν των Δικαστικών Χρήσεων η έγκυρης και τεχνικώς πλήρης κατάθεση της γνώμης του Μεσίτη Ακινήτων για τις Τιμές των Ακινήτων (BPO) βρίσκει εφαρμογή και σε άλλες περιπτώσεις όπως:

Επενδύσεις: Ένας επενδυτής μπορεί να έχει πολλά ακίνητα σε ένα χαρτοφυλάκιο και ίσως χρειαστεί μια γρήγορη, εμπεριστατωμένη και επίκαιρη γνώμη για την αξία του χαρτοφυλακίου.

Ληξιπρόθεσμα δάνεια: Τα ανεξόφλητα δάνεια είναι ο κύριος λόγος για την σύνταξη μιας BPO για έναν δανειστή ή για έναν δανειολήπτη. Ένας δανειστής μπορεί να θελήσει να καθορίσει το εάν θα προβεί σε μια τροποποίηση δανείου ή θα προχωρήσει σε μια κατάσχεση.

Νομικά ζητήματα: Νομικά θέματα, όπως το διαζύγιο, η πτώχευση, και η διανομή περιουσίας συχνά επωφελούνται από μια BPO.

Η διαπραγμάτευση εμπορικών μισθώσεων.

Αφαίρεση του PMI (Mortgage insurance premium = Ασφάλεια που καλύπτει την αποπληρωμή ενυπόθηκου δανείου): Εάν ένας ιδιοκτήτης κατοικίας ζητήσει την απομάκρυνση της ασφάλειας PMI, όταν πιστεύει ότι υφίσταται ένα 20% καθαρής αξίας του ακινήτου, είτε οι ίδιοι, είτε ο δανειστής, μπορεί να ζητήσει μια CMA ή μια BPO.

Αναθεώρηση του HELOC (Home Equity Line of Credit): Οι BPO μπορεί να χρησιμοποιηθούν για να καθορίζετε το ύψος της -συνδεόμενης με την αξία του ακινήτου- πίστωσης.

Προγραμματα καταρτισης

Eγγραφή στο Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Κατάρτισης: “Broker Price Opinion" (BPOs) Ο ρόλος του Μεσίτη στη διαδικασία της Εκτίμησης Ακινήτων”

Πληροφορίες: 2310253681

Περιοχη Μελων

LOG IN

Αυξησε τα εισοδηματα σου

Το τοπίο στην Αγορά των Ακινήτων αλλάζει. Σύντομα οι BPOs Πραγματογνώμονες Ακινήτων θα είναι σε μεγάλη ζήτηση και αυτό δημιουργεί νέες ευκαιρίες εσόδων και δυνατότητες να ξεχωρίσετε στην αγορά. 

Γινε Πιστοποιημενος

Πώς ν’ αποκτήσετε την Πιστοποίηση BPOR (Broker Price Opinion Resource)

1. Ολοκληρώστε το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης «BPOs: Ο Ρόλος του Μεσίτη στη Διαδικασία Εκτίμησης Ακινήτων» περνώντας επιτυχώς την τελική εξέταση με βαθμολογία 80%.

2. Υποβάλετε διαδικτυακά την αίτηση BPOR στο www.BPOR.org καθώς και το εφάπαξ τέλος αίτησης ύψους 199 δολαρίων Aμερικής.

3. Παρακολουθήστε δωρεάν ένα online σεμινάριο (webinar) διάρκειας μίας ώρας σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές BPO οι οποίες θα είναι διαθέσιμες αφότου έχετε υποβάλει την αίτησή σας online.

4. Γίνετε ταμειακά ενήμερο μέλος του National Association of Realtors® ή ενός εκ των διεθνών συνεργαζόμενων ενώσεών του.

Επικοινωνια

Βίτσι 55,
54639 Θεσσαλονίκη
Τ: 2310 253681
F: 2310 253681
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

designed and managed by imarketing.gr