A+ A A-

Ο Covid-19 και ο τομέας των ακινήτων

Καθώς η ευρωπαϊκή οικονομία επιβραδύνεται, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός των Επαγγελματων των Ακινήτων (European Association of Real Estate Professions - CEPI) ζητά να δοθεί προσοχή στις ανησυχίες που σχετίζονται με τον τομέα των ακινήτων προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μιας καταστροφικής κρίσης.

Η κατάσταση ανάγκης στη δημόσια υγεία που προκλήθηκε από την πανδημία του Covid-19 έχει πλέον αντίκτυπο στον τομέα των ακινήτων. Η κατάσταση αυτή απαιτεί προσεκτική διαχείριση για την αποφυγή καταστροφικών συνεπειών για την ευρωπαϊκή αγορά ακινήτων. Τα περιοριστικά μέτρα που εισάγονται σε διάφορες χώρες περιορίζουν την ικανότητα των επαγγελματιών ακινήτων να ασκούν τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Οι κτηματομεσίτες δεν είναι σε θέση να πραγματοποιήσουν ραντεβού για να δειξουν ακίνητα (ή είναι αυστηρά περιορισμένα) ή να συναντηθούν με πελάτες και να τους βοηθήσουν με τις κινήσεις τους. Οι υπάρχουσες συναλλαγές βρίσκονται αντιμέτωπες με αβεβαιότητα λόγω δυσκολιών στην ολοκλήρωση και παράδοση των κλειδιών, ενώ η αποδοχή νέων οδηγιών είναι πολύ δύσκολη. Αυτό είναι πιθανό να οδηγήσει σε σημαντική μείωση του αριθμού των συναλλαγών. Οι διαχειριστές ακινήτων αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εξασφάλιση της ασφαλούς συντήρησης και συντήρησης των κτιρίων. Είναι δύσκολο να μεριμνήσουμε ώστε να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες, τηρώντας παράλληλα τους κανόνες για την κοινωνική απομάκρυνση. Οι διαχειριστές ιδιοκτησιών σε πολυκατοικίες αντιμετωπίζουν επίσης δυσκολίες καθώς οι γενικές συνελεύσεις των συνιδιοκτητών έχουν σταματήσει και οι αποφάσεις δεν μπορούν να ληφθούν.

Τελευταία Ενημέρωση στις Τρίτη 07 Απριλίου 2020 07:10

Εμφανίσεις: 9665

Διαβάστε περισσότερα: Ο Covid-19 και ο τομέας των ακινήτων

Το προφίλ των λίγων αγοραστών ακινήτων στη χώρα μας παρουσίασε η ένωση Μεσιτών

πηγή: www.naftemporiki.gr

Έλληνες με οικογένεια, στην παραγωγική ηλικία των 30 έως 55 ετών, που πληρώνουν μετρητοίς και διαθέτουν κατά μέσο όρο περίπου 110.000 ευρώ για ένα παλιό διαμέρισμα. Αυτό είναι το προφίλ των λίγων αλλά υπαρκτών αγοραστών ακινήτων στη χώρα μας όπως προέκυψε από την έρευνα με θέμα «Το προφίλ του σημερινού αγοραστή κατοικίας» που διενέργησε η Ένωση Μεσιτών Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας (ΕΠΠΑ).

Τα αποτελέσματα αναλύθηκαν σήμερα με την ευκαιρία της παρουσίασης του πρώτου συνεργατικού σχηματισμού Συντονισμένης Διαχείρισης Απομακρυσμένων και Διάσπαρτων Ακινήτων, το οποίο απαρτίζεται από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, με τον συντονισμό και την υποστήριξη της ΓΣΕΒΕΕ

ΕΠΠΑ - Ερευνα: Ποιο είναι το προφίλ των αγοραστών ακινήτων σήμερα στην Ελλάδα

πηγή: www.imerisia.gr

Τα αποτελέσματα της έρευνας με θέμα «Το προφίλ του σημερινού αγοραστή κατοικίας» που διενέργησε η Ένωση Μεσιτών Πιστοποιημένων Πραγματογνωμόνων Ελλάδας (ΕΠΠΑ), παρουσιάστηκαν σήμερα σε συνέντευξη τύπου, με την ευκαιρία της παρουσίασης του πρώτου συνεργατικού σχηματισμού Συντονισμένης Διαχείρισης Απομακρυσμένων και Διάσπαρτων Ακινήτων, το οποίο απαρτίζεται από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα, με τον συντονισμό και την υποστήριξη της ΓΣΕΒΕΕ

Κληροδοτήματα και ακίνητα ομογενών, θέλουν τον...μεσίτη τους

πηγή: www.capital.gr Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Δίκτυο διαχείρισης αναξιοποίητων ακινήτων-που βρίσκονται μακριά από τον τόπο κατοικίας του ιδιοκτήτη ή αντιμετωπίζουν προβλήματα- των οποίων η συνολική αξία αποτιμάται στα 14 δισ. ευρώ, δημιουργεί ομάδα μεσιτών, μηχανικών και νομικών υπό την αιγίδα της Μονάδας Καινοτομίας και Συνεργατικών Σχηματισμών του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ) της ΓΣΕΒΕΕ.

Ουσιαστικά, μέλη της Ένωσης Μεσιτών Ακινήτων Πιστοποιημένων Πραγματογνωμώνων, μηχανικοί της εταιρείας Σαμαράς & Συνεργάτες, νομικοί και οικονομολόγοι, με επικεφαλής τον σύμβουλο ακινήτων Νίκο Μανομενίδη, θα παρέχουν υπηρεσίες προς ομογενείς που θα επιθυμούσαν είτε να πουλήσουν (το αναξιοποίητο ακίνητό τους στην Ελλάδα) είτε να τοποθετηθούν στο εγχώριο real estate.

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή 01 Ιουνίου 2014 15:56

Εμφανίσεις: 13723

Διαβάστε περισσότερα: Κληροδοτήματα και ακίνητα ομογενών, θέλουν τον...μεσίτη τους

Το πρώτο ελληνικό cluster στο real estate για ακίνητα αξίας 15 δισ. ευρώ

Πηγή: newmoney.gr Της Στεφανίας Σούκη

Σε ομογενείς, οργανισμούς κληροδοτημάτων και σχολάζουσες κληρονομιές με ακίνητα συνολικής αξίας περί τα 15 δισ. ευρώ απευθύνεται το πρώτο δίκτυο (cluster) φορέων της εγχώριας αγοράς ακινήτων που δημιουργήθηκε με στόχο να παρέχει υπηρεσίες διαχείρισης για αναξιοποίητα και διάσπαρτα ακίνητα ανά την Ελλάδα.

Το πρώτο cluster «Διαχείρισης Απομακρυσμένων (από τους ιδιοκτήτες τους) και διάσπαρτων (σε όλη την Ελλάδα) ακινήτων δημιουργήθηκε από μία ομάδα επαγγελματιών από διαφορετικές αλλά συμπληρωματικές ειδικότητες όσον αφορά τη διαχείριση ακίνητης περιουσίας, όπως μεσίτες- μέλη της Ενωσης Μεσιτών Ακινήτων Πιστοποιημένων Πραγματογνωμώνων, μηχανικούς σε όλη την Ελλάδα της εταιρείας Σαμαράς & Συνεργάτες,, νομικούς, οικονομολόγους κ.τ.λ. Την πρωτοβουλία δημιουργίας του είχε ο σύμβουλος ακινήτων κ. Νίκος Μανομενίδης, ο οποίος συντονίζει τη λειτουργία του cluster σε συνεργασία με τον οικονομολόγο φοροτεχνικό κ. Δημήτρη Κωστόπουλο, τον Χρήστο Ζιάκη από την i-marketing και τη Ρόζα Εδιάρογλου από την Buterfyer.

Τελευταία Ενημέρωση στις Σάββατο 11 Μαρτίου 2017 07:43

Εμφανίσεις: 12590

Διαβάστε περισσότερα: Το πρώτο ελληνικό cluster στο real estate για ακίνητα αξίας 15 δισ. ευρώ

Μεσίτες αναλαμβάνουν τη διαχείριση κληροδοτημάτων

πηγή: www.kathimerini.gr

Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν και τα λεγόμενα απομακρυσμένα ακίνητα που βρίσκονται στην Ελλάδα, αλλά ανήκουν σε ομογενείς του εξωτερικού, που επιθυμούν να τα αξιοποιήσουν, είτε μέσω της ενοικίασης είτε μέσω της πώλησης.

Στη δημιουργία ενός δικτύου μεσιτών που θα εστιάζει στη διαχείριση των ακινήτων των κοινωφελών ιδρυμάτων της χώρας, όπως επίσης και της ακίνητης περιουσίας των απανταχού Ελλήνων ομογενών, προχωρούν με γοργό ρυθμό οι επαγγελματίες του κλάδου, σε μια προσπάθεια να αποκτήσουν πρόσβαση σε μια αγορά της τάξεως των 14-15 δισ. ευρώ, όση δηλαδή υπολογίζεται ότι είναι η αξία των κληροδοτημάτων (πάνω από 10 δισ. ευρώ) και των σχολαζουσών περιουσιών (4 δισ. ευρώ).

Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή 01 Ιουνίου 2014 15:49

Εμφανίσεις: 4883

Διαβάστε περισσότερα: Μεσίτες αναλαμβάνουν τη διαχείριση κληροδοτημάτων

Προγραμματα καταρτισης

Eγγραφή στο Πιστοποιημένο Πρόγραμμα Κατάρτισης: “Broker Price Opinion" (BPOs) Ο ρόλος του Μεσίτη στη διαδικασία της Εκτίμησης Ακινήτων”

Πληροφορίες: 2310253681

Περιοχη Μελων

LOG IN

Αυξησε τα εισοδηματα σου

Το τοπίο στην Αγορά των Ακινήτων αλλάζει. Σύντομα οι BPOs Πραγματογνώμονες Ακινήτων θα είναι σε μεγάλη ζήτηση και αυτό δημιουργεί νέες ευκαιρίες εσόδων και δυνατότητες να ξεχωρίσετε στην αγορά. 

Γινε Πιστοποιημενος

Πώς ν’ αποκτήσετε την Πιστοποίηση BPOR (Broker Price Opinion Resource)

1. Ολοκληρώστε το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης «BPOs: Ο Ρόλος του Μεσίτη στη Διαδικασία Εκτίμησης Ακινήτων» περνώντας επιτυχώς την τελική εξέταση με βαθμολογία 80%.

2. Υποβάλετε διαδικτυακά την αίτηση BPOR στο www.BPOR.org καθώς και το εφάπαξ τέλος αίτησης ύψους 199 δολαρίων Aμερικής.

3. Παρακολουθήστε δωρεάν ένα online σεμινάριο (webinar) διάρκειας μίας ώρας σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές BPO οι οποίες θα είναι διαθέσιμες αφότου έχετε υποβάλει την αίτησή σας online.

4. Γίνετε ταμειακά ενήμερο μέλος του National Association of Realtors® ή ενός εκ των διεθνών συνεργαζόμενων ενώσεών του.

Επικοινωνια

Βίτσι 55,
54639 Θεσσαλονίκη
Τ: 2310 253681
F: 2310 253681
E: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  

designed and managed by imarketing.gr